WB-Pantterit hakee naisten 1- ja miesten 1B-divisiooniin villikorttipaikkaa

11.5.2021 10:40 Itäisessä Helsingissä on tehty pitkäjänteistä juniorityötä tuottaen aikuispelaajia liigaan, maajoukkueisiin sekä kansainvälisille kentille tasaisella tahdilla ja laadulla. WB-Panttereissa yhdistyy se mikä Itä-Helsingissä on parasta: kaksi perinteikästä seuraa Pantterit ja Wartti Basket yhdessä sekä monikulttuurisuus. Kahden emoseuran yhdistymisen ansiosta vuodesta 2017 alkaen seura on voinut entisestään tehostaa koripallon kehittämistä alueella. Tästä on seurannut menestystä kaikissa ikäluokissa, tytöissä ja pojissa. Seuran junioritoiminnan kasvu ja koripallon kehittäminen vaatii nyt seuraavan askeleen: tavoitteellisille junioreilleen polun tavoitteelliseen aikuisjoukkueeseen. On aika Naisten 1- ja Miesten 1B-divisioonajoukkueille.

Pantterit on suomalainen koripallobrändi, jota WB-Pantterien edustusjoukkueet edustavat. Junioritoiminnassaan WB-Pantterit eli WaPa on panostanut laadukkaaseen valmennukseen ja koripallon eteenpäinviemiseen Itä-Helsingin alueella aina Kalasatamasta Vuosaaren takamaille ja Jollaksen kärjestä Viikin pelloille. Niin tytöissä kuin pojissa seura on ikäluokkiensa joukkueiden kärkeä. WaPa laajentaa harrastajapohjaa edelleen ja jatkaa ammattimaisella valmennuksella kasvattaen yhä kovatasoisempia junioripelaajia. Tällä polulla ovat mukana yhteistyökumppanimme Terveystalo ja Sporttifysio. Seura vastaa myös Olympiakomitean alaisesta Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiatoiminnasta, Urheasta Vuosaaressa. Yhteistyössä Puistopolun peruskoulun kanssa tavoitteena on mahdollistaa yläkouluikäisille urheiluluokilla oleville ja seurassa aktiivisesti kilpakoripalloa harrastaville laadukasta aamuvalmennustoimintaa koko Itä-Helsingin alueella. Aamu- ja iltapäiväharjoittelu koulukehyksen yhteydessä mahdollistaa tavoitteellisten juniorien kasvamisen kohti aikuissarjoja ja jatkuvan pelaajakehityksen omista lahjakkaista junnuista aikuisten divisiooniin. Pienimmissä kasvatamme alakouluille Pikkusudet-konseptia yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Koripalloliiton kanssa. Pikkusudet toiminnan suojelijana toimii maajoukkuekapteeni Shawn Huff.

Eteenpäinpyrkivät juniorit tarvitsevat nyt polulleen jatkon, niinpä WB-Pantterit hakee villikorttia sekä naisten 1-divisioonaan että miesten 1B-divisioonaan. Pohjan tälle muodostavat viime kauden eteläisen alueen 2-divisioonien joukkueet, seuran kasvatit ja tämänhetkiset omat juniorit. Pitkäjänteinen työe näkyy juniorityön lisäksi niin naisissa kuin miehissä, joissa seura on nostanut tasoa aina alemmista divisioonista ylöspäin. Edustusmiehet eteläisen alueen 2-divisioonassa on menestynyt niin hyvin, että joukkue on ollut jo kaksi kautta lähellä nousua. Koronaepidemian rajoitukset ovat kuitenkin kaataneet haaveet karsinnoista.

WaPan kiistattomat ansiot koripallotoiminnan kehittämisessä ja laadussa ovat nyt tärkeässä taitekohdassa ja seura katsoo täyttävänsä tarvittavat vaatimukset, joita villikorttipaikoille asetetaan. Villikorttipisteytyksessä arvioidaan niin valmennuksen tasoa kuin seuran toimintaa kasvattajana. Wartti Basket, Pantterit tai WB-Pantterit lukee monen pelaajan nimen perässä aina juniorimaajoukkueista aikuisiin ja USA:n yliopistopelaajiin. Kaiken tämän tavoitteellisuuden lisäksi seura ei voi väheksyä sitä laaja-alaista työtä, jota myös tekee joka päivä tällä monikulttuurisella alueella. WaPa jättää arvioinnin kelpoisuudestaan Koripalloliiton kilpatoiminnalle ja päätöksen Suomen Koripalloliiton liittohallitukselle, mutta uskoo vahvaan tekemiseemme ja että kasvattamansa juniorit ansaitsevat paikkansa omassa aikuisten 1-divisioonajoukkueessa.

Lisää vahvuutta valmennukseen viemään junioreita aikuisten kilpasarjoihin

Junioritoiminnan vahvojen näyttöjen lisäksi vuonna 2017 aloitettu WaPa-yhtälö toimii erinomaisesti ja C-A-juniorien kehittäjä Aki Tuppurainen (2-taso), yhdessä Ari ”Rene” Heinosen (2-taso) kanssa tytöissä ja Markku Rannan (FIBA, HKVT) kanssa pojissa ovat tehneet vakuuttavaa työtä. Alkaneella kaudella 2021–2022 WaPa saa poikapuolen U19/U22 ja edustusmiesten valmentajien Markku Rannan ja koripallolegenda Bernard Harrisin rinnalle tyttöpuolelle Teemu Ketolan (HKVT) U19 tyttöjä ja naisia luotsaamaan. Teemu siirtyy seuraamme LePy:stä. Juniorijoukkueet tulevat osallistumaan U19 sarjojen valtakunnallisiin karsintoihin ja seura jatkaa erinomaisten tulostensa siivittäminä kaikissa sitä nuoremmissa ikäluokissa valtakunnallisissa ja alueellisissa sarjoissa rakentaen yhä edelleen Suomen parhaimmiston joukossa toimintansa kehittämistä.

Seuran hakemien 1-divisioonapaikkojen ansiosta tavoitteelliset juniorimme voivat tulevaisuudessa menestyä myös aikuisten valtakunnallisissa kilpasarjoissa Seuran omissa joukkueissa.

Seuraa uutisia seuran kotisivuilta https://wb-pantterit.fi, jossa pian myös ilmoitetaan uuden kauden päävalmentajat vastuualueineen tarkemmin sekä julkaistaan linkki 12.5. keskiviikkona lähetettävään tiedotustilaisuuteen.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja: Mikko Pentti, mikko.pentti@wb-pantterit.fi

Puheenjohtaja: Saara Laitinen, saara.laitinen@wb-pantterit.fi

 
19.8.2023 10:49 Seura tiedottaa

PuHun edustusjoukkueet palaavat Vantaan Energia Areenalle

Vantaalainen koripallo ottaa jälleen askeleen eteenpäin, kun PuHu Junioreiden miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla kaudella 2023-2024. Muutos on osa PuHu Junioreiden ja Vantaan kaupungin monivuotista yhteistyötä, ja edustusjoukkueiden otteluiden lisäksi PuHun juniorijoukkueet harjoittelevat Energia Areenalla entistä enemmän.

16.5.2022 07:44 Seura tiedottaa

LePy hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan

LePy pelasi kaudella 2021-2022 miesten 1B-divisioonassa. Kauden päätteeksi joukkue tippui 2.divisioonaan. Pelaaminen miesten 1B-divisioonassa tuki LePyn nuorten pelaajien kehitystä, joten seura hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan kaudeksi 2022-2023.

1.7.2021 07:29 Seura tiedottaa

Tapiolan Hongalta uusia panostuksia vanhimpien junioreiden kehityspolkuun

Tapiolan Hongassa on mahdollisuus harrastaa koripalloa monella eri tasolla ja monia eri polkuja pitkin. Jokaiselle löytyy omaa motivaatiota ja taitoa vastaava polku kuljettavaksi. Viimeisimpänä kehityskohteena on ollut kaikkein korkeimmalle huipulle tähtäävien pelaajien polku ja sitä varten seuran hallitus teki helmikuussa päätöksen lisätä panostusta yli 16-vuotiaiden junioreiden toimintaan. Panostuksen lähtökohtana on uusi kehitysohjelma, joka antaa seuran kasvateille mahdollisuuden edetä korisurallaan haluamaansa tavoitetta kohti.

18.5.2021 16:14 Seura tiedottaa

EBT vanhemmat juniorit ja miehet valmiina kauteen 2021-2022

EBT on valmiina viemään poikapuoltaan eteenpäin hankalien koronakausien jälkeen. Aika on ollut kaikille haastava, joten on syytä palauttaa mieleen, mikä tekee koripallosta parhaan harrastuksen - tiiviissä yhteisessä joukkueessa toimiminen, pelaaminen, haasteiden kohtaaminen ja onnistuminen yhdessä, sekä henkilökohtainen kehittyminen taito- ja fysiikkapuolella.

26.4.2021 12:12 Seura tiedottaa

LePy hakee miesten 1B-divisioonapaikkaa villikortilla

LePyssä tehty pitkäjänteinen juniorityö tuottaa tulosta. Juniorimäärä on jatkanut tasaista kasvua vuosi toisensa jälkeen ja tavoitteellisesti harjoittelevien pelaajien määrä on kasvanut. LePyn isot ikäluokat lähestyvät junioriputkensa loppua.

22.4.2021 09:25 Seura tiedottaa

Westside-seurayhteistyö tuotti tulosta - EBT ja LePy omilla joukkueilla syksyn sarjoihin

EBT:n ja LePyn kolme menestyksekästä pelikautta kestänyt määräaikainen Westside-yhteistyö päättyy. Seurayhteistyön keskiössä ovat olleet vanhemmat junioripelaajat, joille on onnistuttu tarjoamaan tavoitteelliseen kilpakoripalloon toimintaympäristö. Westside-toiminnassa on ollut mukana yli 60 junioria. Jatkossa molemmat seurat järjestävät vastaavaa toimintaa junioreille omissa seuroissaan.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

26.5.2020 12:42 Seura tiedottaa

Westside aloittaa kauden avoimilla harjoituksilla 3.6. – tervetuloa mukaan!

Espoon kaksi koripallon suurseuraa LePy ja EBT jatkavat yhteistyötään vanhimmissa poikaikäluokissa sekä miesten 1B-divisioonajoukkueessa. Kaudelle 2020-2021 toiminta laajenee koskemaan myös 16-vuotiaiden poikien ikäluokkaa. Yhteistyöjoukkueen nimi on Westside.

3.7.2019 12:34 Seura tiedottaa

Mikko Kurki Puhuttarien valmentajaksi

Kahden Ringside vuoden jälkeen Puhuttariksi palannut Puhu Junioreiden naisten 1-divisioonan joukkue on solminut päävalmentajasopimuksen Mikko Kurjen kanssa. Mikko aloittaa tehtävässään heti.

24.6.2019 13:25 Seura tiedottaa

EBT:n nais- ja tyttökoripallo vahvassa nosteessa

Espoo Basket Teamille on myönnetty "villi kortti" naisten valtakunnalliseen 1.divisioonaan kaudelle 2019-2020. Näin ollen seuralla on tarjota vanhemmille tyttöjunioreille kaikki kilpakoripallon sarjaportaat sisältävä polku aina naisten Korisliigaan saakka.

Näytä lisää vastaavia