Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo yksiselitteisesti kerää, säilyttää ja esittelee suomalaista koripallokulttuuria. Näyttelytoimintaa on eri puolilla Suomea piennäyttelyinä tukemassa lajikulttuuria paikallisesti. Erityisesti sosiaalisessa mediassa on digitaalista aineistoa nähtävissä runsaasti.

Museotyön ydin on kokoelma ja siitä huolehtiminen tuleville sukupolville. Kokoelmaa pyritään täydentämään koko ajan, jotta se kertoisi rittävän kattavasti lajin kehityksestä ja sen ilmiöistä.Tavoitteena on kerätä ympäri Suomen erityisesti 1970-luvun ja sitä vanhempaa aineistoa, sillä aika on syönyt valitettavasti valtavan suuren osan alkuvuosikymmenten kulttuuriperintöä. Pyydämmekin ottamaan yhteyttä, mikäli löytyy halukkaita esine- ja/tai valokuvaluovuttajia.

Koripallomuseotoiminta käynnistyi 2008 Kotkassa ja Vantaalla, joiden kaikki toiminnot yhdistyivät 2010. Koripallomuseon taustalle perustettiin 2015 Koripallomuseoyhdistys, jonka puheenjohtaja on Juha Matti Holopainen. Koripallomuseon kanssa tiiviissä yhteistyössä ovat mm. Koripalloliitto, Koripallosäätiö ja Urheilumuseo.

Vuonna 2017 luotiin Koripallomuseokokonaisuudelle uusi nimi ja ilme, jolloin syntyi: Finnish Basketball Hall of Fame. Sen sateenvarjon alle on nyt liitetty kolme perustoimintoamme:

  • Museo- ja näyttelytoiminta
  • Alumnitoiminta
  • Kunniagalleria

Keskeistä on yhteisölähtöisyys ja halu tuottaa lisäarvoa kanssamme toimiville yhteisöille ja henkilöille.

Museo löytyy myös Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.