16-vuotiaat tytöt jatkavat puhtaalla pelillä

12.8.2023 18:12 Suomen 16-vuotiaat tytöt ovat aloittaneet EM-kisat loistavasti. Saldona on kaksi voittoa kahdesta pelistä. Tänään joukkueen jalkoihin jäi Tshekki 62-54 (29-27).

Nicole Ogun taisteli vahvasti korin alla. Kuva: FIBA Europe

Sudenpennut aloittivat ottelun vahvasti, kun joukkue osui heitolla toisen perään. Jakson alun suomalaiset veivät 9-2. Vauhdikkaan jakson päätteeksi tyttöjen johto oli viisi pistettä.

Toisella jaksolla joukkueiden puolustukset olivat pääroolissa. Anna Gardziellan kolmen pisteen heitolla Suomi pääsi puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Kolmannen jakson Sudenpennut aloittivat jälleen vahvasti. Suomalaiset olivat vahvoja hyökkäyslevypalloissa ja osuivat kolmen pisteen heitoilla. Päätösjaksolle joukkue lähti yhdeksän pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla Suomen johto säilyi kymmenen pisteen hujakoilla. Tshekistä ei ollut enää uhkaamaan voittoa.

- Todella kova voitto meiltä. Vastassa oli tänään erinomainen joukkue. Tshekki oli ensimmäinen joukkue tänä kesänä, joka laittoi meidän transition-puolustuksemme koetukselle. He olivat todella nopeita ja lähtivät terävästi hyökkäyksiin. Paransimme pelin edetessä ja kolmas jakso oli meiltä paras. Neljännellä jaksolla meidän joukkuepuolustuksemme varmisti meille voiton, päävalmentaja Jussi Räikkä sanoi.

Silja Loukola 15/6 pelasi hyvän ottelun. Hän heitti ottelussa neljä onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Nicole Ogun 12/12 keräsi jälleen tupla-tuplan. Erika Mace 2/5/5 riistoa toimi puolustuksen lukkona. Tshekin pisteykkönen oli Barbora Subova 15 pisteellä.

- Kuten eilen myös tänään voitto oli joukkuepelin ja puolustuksen ansiota. Silja Loukola heitti kolmannella jaksolla neljä kolmen pisteen heittoa, joka on suoritus, johon ei kovin moni 16-vuotias tässä paikassa pysty.

Suomi on aloittanut kisat kahdella voitolla ja lohkovoitto on omissa käsissä. Joukkueella on alkulohkossa edessä vielä yksi ottelu. Siinä Sudenpennut kohtaavat Portugalin. Ottelu pelataan huomenna klo 16:30 alkaen.

- Täytyy olla tyytyväinen. Alkulohkon kannalta tilanne näyttää todella hyvältä. Portugali ei ole yhtä urheilullinen ja ovat kooltaan vähän pienempiä. Aikaisemman perusteella heidän puolustuksensa ei aiheuta meille yhtä suuria haasteita. Heitä vastaan ei kuitenkaan koskaan ole mukava pelata. Huomenna meillä on taas hyvät mahdollisuudet voittoon.

Ottelutilasto

25.8.2024 00:23 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on Euroopan mestari!

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kirjoitti suomalaiseen koripallohistoriaan uuden luvun voittamalla Ranskan EM-kisojen finaalissa 49-47 (32-25). Suomen koripallolle kyseessä oli sekä ensimmäinen mestaruus EM-tasolla että ensimmäinen mitali.

23.8.2024 22:21 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut historiallisesti EM-finaaleihin! Italia kaatui välierissä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti Unkarissa pidettävien EM-kisojen välierissä Italian 52-61 (31-27). Loppuottelupaikka on Suomen nuorisomaajoukkueille jo nyt historiallinen, koska Suomi ei ole aiemmin saavuttanut mitalia A-divisioonan EM-kisoissa.

21.8.2024 22:15 Nuorten EM-kilpailut

Mitalipeleissä! Sudenpennut voitti emäntämaa Unkarin tyttöjen U16 EM-kisojen puolivälierissä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni neljän parhaan joukkoon Unkarissa pidettävissä EM-kisoissa, kun Sudenpennut voitti emäntämaan puolivälieräottelussa 60-71 (26-29). Kyseessä on toinen kerta peräkkäin, kun Suomi on mitalipeleissä 16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa.

21.8.2024 00:27 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut sai puolustettua Puolan kumoon tyttöjen U16 EM-kisoissa ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni kahdeksan parhaan joukkoon Unkarissa pidettävissä EM-kisoissa, kun Sudenpennut kaatoi Round of 16 -pelissä Puolan 53-47 (32-24). Suomi pelaa täten välieräpaikasta huomenna Unkaria vastaan klo 19:00.

18.8.2024 19:01 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut kiri voittoon Sloveniaa vastaan ja nappasi lohkovoiton tyttöjen U16 EM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen oli viisi minuuttia ennen loppusummeria 8 pistettä takana, mutta nousi 58-55 (28-28) voittoon Sloveniaa vastaan Unkarissa pidettävien EM-kisojen viimeisessä alkulohkopelissään. Suomi lähtee kolmen voiton myötä Round of 16 -vaiheeseen lohkoykkösenä.

17.8.2024 21:40 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut kaatoi mielettömän joukkue-esityksen myötä Montenegron tyttöjen U16 EM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti Unkarissa pidettävien EM-kisojen toisessa ottelussaan Montenegron 97-54 (41-20). Suomi pelaa täten alkulohkonsa ykkössijasta huomenna klo 14:00 Sloveniaa vastaan.

17.8.2024 00:10 Sudenpennut

Sudenpennut puolusti Belgian kumoon tyttöjen U16 EM-kisojen avausottelussaan

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti EM-kisansa Unkarissa maukkaasti, kun avausottelussa Sudenpennut kaatoi Belgian 57-68 (35-32). Suomi pelaa toisen ottelunsa huomenna klo 19:00 Montenegroa vastaan.

16.8.2024 11:33 Nuorten EM-kilpailut

Viimeistä viedään! Sudenpentujen maajoukkuekesän kruunaa tyttöjen U16 EM-kisat Unkarissa

Suomen nuorisomaajoukkueiden, Sudenpentujen, maajoukkuekesä lähenee loppuaan, kun viimeisenä arvokisaurakkansa aloittaa 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue. Sudenpennut aloittaa A-divisioonan EM-kisansa perjantaina 21:30 Belgiaa vastaan Unkarin Miskolcissa.

11.8.2024 00:08 Sudenpennut

Unkari vei Sudenpennuilta mahdollisuuden MM-kisapaikkaan tyttöjen U18 EM-kisoissa

Portugalissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi tulee pelaamaan huomenna sijoista 7-8, kun Unkari vei voiton Sudenpentujen nenän edestä toiseksi viimeisessä ottelussa 73-55 (30-20).

19.8.2023 21:45 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi pisteellä Italialle EM-pronssiottelussa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui neljänneksi Turkissa pidettävissä EM-kisoissa. Tiukan kamppailun jälkeen Italia oli pisteellä parempi ja pokkasi pronssimitalit itselleen 58-59 (23-31). Sudenpennut lunasti paikan vuoden 2024 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoihin.