Airenne ja Sahlberg jatkavat parketilla, Juho Kailio uutena Ura Basketin valmennusportaaseen

31.5.2018 11:56 Sarjanousija, kaarinalainen Ura Basket on solminut jatkosopimuksia tulevalle kaudelle. Joona Airenne jatkaa valkopunaisissa 2+1 -mallisella sopimuksella ja tarkkakätinen Eero Sahlberg vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Juho Kailio siirtyy Ura Basketin valmennusportaaseen Kouvolan Kouvoista.

Kristian Palotien luotsaama Ura Basket solmi tärkeitä jatkosopimuksia ja saa vahvistusta valmennusportaaseen. Kuva: Ville Vuorinen

19-vuotias ja 200-senttinen Airenne on ottanut aikuisten sarjatasoilla kehitysaskeleita tasaisesti, nostaen pistekeskiarvoaan vuosi vuodelta kaudesta 2014/15 alkaen. Päättyneellä kaudella kaikkiaan 29 nuorten maaottelussa esiintynyt Airenne kirjautti keskiarvoikseen 7,6 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,2 syöttöä ottelua kohden, pisteiden ja syöttöjen ollessa nuoren miehen ennätyksiä aikuisten sarjoissa.

 

Kolmoset Airenne säkitti 47,9% tarkkuudella, irrottaen kaukolaukauksia keskimäärin 2,2 kappaletta per ottelu.

 

- Joonan potentiaali on ilmiselvää. Olemme saamassa seuramme taitovalmennukseen valtavasti osaamista lisää, joten olosuhteet ovat Joonalle täydelliset kehittääkseen itseään edelleen pelaajana. Matkaa hänellä on vielä Korisliiga-tason runkopelaajaksi, mutta uskon vahvasti, että satsaus Joonaan kannattaa, linjaa Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie seuran tiedotteessa.

 

Myös toinen menneen kauden runkopelaajista jatkaa Ura Basketin riveissä Korisliigaan, kun ToPon kasvatti, 27-vuotias kolmoslinko Eero Sahlberg jatkaa kaarinalaisten paidassa vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Menneellä kaudella päävalmentaja Palotien luottopelaaja heitti 10,2 pistettä ja jakoi 2,7 syöttöä ottelua kohden, molempien ollessa miehen ennätyksiä 1-Divisioona A:ssa.

 

Tappavan tarkkana heittäjänä tunnettu Sahlberg pussitti kolmoset nailonverkkoon 41,6% tarkkuudella 5,2 yrityksestä per ottelu.

 

- Eero oli korvaamaton johtaja, jota ilman emme olisi viime kaudella näin hyvää lopputulosta saavuttaneet. Pukukopissa on tärkeä olla pelaajia, jotka uskovat yhtä voimakkaasti kollektiivisuuteen kuin valmennus, päävalmentaja Palotie muistuttaa.

 

- Samalla Eerolle tarjoutuu nyt toinen mahdollisuus lyödä itsensä läpi Korisliigassa ja uskomme, että ympäristö on sille nyt ideaali.

 

Juho Kailio vahvistamaan valmennusporrasta

 

Kouvolan Kouvojen apuvalmentajana viimeiset neljä vuotta toiminut Juho Kailio vaihtaa osoitetta Kaarinaan, ammattitaitoisena taitovalmentajana tunnetun miehen siirtyessä Palotien apuvalmentajaksi Ura Basketin penkille. Kailio tulee toimimaan seuran taitovalmentajana sekä liigajoukkueen että junioripelaajien parissa.

 

- Olen todella innoissani ja otettu mahdollisuudesta, jonka Ura Basket minulle päätti antaa. Uusi ympäristö, uudet ihmiset sekä uudet haasteet auttavat minua varmasti kehittymään edelleen valmentajana ja uskon, että minulla on myös paljon annettavaa Uran pelaajille, valmentajille ja organisaatiolla, Kailio toteaa seuran tiedotteessa.

 

Innoissaan on myös valmennusstaffiinsa täydennystä saava päävalmentaja Palotie.

 

- Ura Basket otti juuri valtavan askeleen koripalloseurana. Pidän Juhoa Suomen parhaana taitovalmentajana ja pelaajakehitys on valmennuksen osa-alue, jolla pystyy tällä hetkellä suurimman kilpailuedun saavuttamaan. Juholla on valtavasti kokemusta liigaympäristöstä ja kyseisen sarjan kilpailutasosta. Myös taktinen puoli on enemmän kuin hyvin hallussa, Palotie summaa.

 
26.9.2024 12:00 Erotuomarit

Ari Mikkola on Koripalloliiton ensimmäinen ammattierotuomari

Suomen Koripalloliitto on ottanut erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme tavoitetta saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle. Uudessa tehtävässä aloittaa Ari Mikkola.

17.9.2024 19:39 Mestarien liiga

BC Nokia taipui niukasti Mestarien liigan karsinnassa

Hallitseva Suomen mestari joutui takaa-ajaksi Bulgarian mestaria BC Rilski Sportistia vastaan. Loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi ja bulgarialaiset etenivät jatkoon 71–64-voitolla.

17.9.2024 08:06 Susijengi

Juho Nenosen pelaajaura päätökseen

Viimeisen kymmenen vuoden ajan Salon Vilpasta Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 37, lyö pelitossut naulaan. Nenonen ilmoitti päätöksestään tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa. Nenosen uran kruunut olivat kolme Suomen mestaruutta, kaksi cupin mestaruutta, kausi Argentiinassa sekä vuodet Susijengin kanssa.

12.9.2024 10:35 Korisliiga

BC Nokia nappasi Antti Kanervon riveihinsä

Mestarien liigan karsintoihin ja tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva hallitseva Suomen mestari BC Nokia on solminut sopimuksen Antti Kanervon, 35, kanssa.

11.9.2024 16:27 Suomalaiset ulkomailla

Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

10.9.2024 10:00 Korisliiga

Millpoint jatkaa Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppanina

Suomen Koripalloliitto ja mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttava Millpoint ovat solmineet jatkosopimuksen.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

Näytä lisää vastaavia