Kataja haki Mullingsin viime hetken nostolla pisteen voiton Kauhajoelta

5.12.2018 20:51 KTP otti jo toisen kiinnityksen Kymenlaakson herruuteen.

Katajan Daniel Mullings nosti voittokorin viimeisillä sekunneilla Kauhajoella. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan hallitseva mestari Kauhajoen Karhu Basket oli hyvin lähellä kaataa kotiparketillaan vierailleen Joensuun Kataja Basketin. Kataja kuitenkin onnistui tekemään voittokorin vain muutama sekunti ennen päätössummeria suoraan sivurajakuviosta. Koriluvut 89–90 (48–41) tarkoittivat joensuulaisille riemukasta kotimatkaa.

Karhu Basket ja Kataja esittivät heti maaottelutauon jälkeen melkoisen trillerin keskiviikkoillan kunniaksi. Karhu Basket oli miltei koko ottelun johtoasemassa, mutta sitkeä Kataja roikkui alati iskuetäisyydellä.

Katajan sitkeys palkittiin lopulta, kun Ilari Seppälä (2/3/7s) tarjoili näyttävän sivurajakuvion päätteeksi vapauttavan syötön Daniel Mullingsille (20/7) aivan korirenkaan alle.

Vain hetkeä ennen Mullingsin koria Michael Moser (20/9) oli vienyt kotijoukkueen pisteen johtoon vapaaheittoviivalta.

– On se kivempi lähteä täältä voiton kanssa kuin ilman, Katajan kapteeni Matias Ojala (11/3) huokaisi.

– Ensimmäisellä puoliajalla ei ihan ollut intensiteetti meillä sillä tasolla, missä sen kuuluisi olla. Toisella puoliajalla saimme nostettua tasoamme ja teimme Kauhajoen pelaamisen vähän vaikeammaksi. He eivät saaneet enää niin helppoja koreja.

Karhu Basketin hahmo oli jälleen Durrell Summers (25/1). Summersia parhaiten tukivat Moser ja Taylor Johns (20/6).

– Luonnollisesti nämä ovat aika sydäntä raastavia tappiota tällaiset viime sekunnin jutut. Meillä oli omat paikkamme ratkaista tämä ottelu, mutta nyt niin ei käynyt, kauhajokelaisvalmentaja Jussi Laakso harmitteli.

– Totta kai, olen pettynyt lopputulokseen erittäin paljon. Pitää nyt vaan kääntää katse jo seuraavaan peliin. Ei voida huomenna juoksuttaa pelaajia henkihieveriin, kun pitää jo taas perjantaina olla parketilla terävimmillään, Laakso puhalsi viitaten perjantaiseen vierasotteluun Kouvolassa.

Katajasta etenkin Mullings ja Vincent Simpson (15/3) olivat energisellä pelipäällä. Myös Tommi Huolila (11/6) taisteli totuttuun tyyliinsä.

Kataja Basketin päävalmentaja Juha Sten oli tyytyväinen joukkueensa tason nostoon puoliaikatauon jälkeen.

– Meillä oli puoliajalla kymmenkunta menetystä ja ainoastaan viisi virhettä. Se kertoo siitä, että vähän oltiin nukuksissa. Ei me silti huonoja oltu, mutta ei sillä tasolla, että Karhua kaadettaisiin vieraissa. Toisella puoliajalla pelasimme paremmin. Lopussa peli olisi tietenkin voinut kääntyä kumpaan suuntaan vaan, tällä kertaa me olimme onnekkaampia.

Myös Katajan Korisliiga-taistot jatkuvat jo perjantaina Tampereen Pyrinnön vieraana.

Ottelutilasto

KTP oli Kouvolassa askeleen edellä

Kauden toisessakin Kymenlaakson paikalliskoitoksessa voiton vei Kotkan KTP-Basket. Kouvolan Kouvot hävisi kotiparketillaan 82–96 (42–44).

Vierasjoukkue oli Kouvolassa jatkuvasti askeleen edellä. KTP voitti neljänneksistä kolme, ainoastaan toinen jakso päättyi tasalukemiin.

KTP:n voiton takeena toimi erinomainen joukkuepeli. Kotkalaisjoukkue viimeisteli kahden pisteen heittonsa peräti 79 prosentin tarkkuudella. KTP:n tilastosarakkeessa oli yhteensä 27 syöttöä, kun Kouvot sai syöttöjä kasaan ainoastaan yhdeksän.

Kouvot noukki keskiviikkona jopa 21 hyökkäyslevypalloa, mutta se oli kotijoukkueelle varsin laiha lohtu. Kouvojen vaisun illan parhaat olivat Jeremy Morgan (21/2), David Gonzalvez (19/2) ja Bryan Asbury (16/7).

Kotkalaisten tehotriona toimi Tyrell Nelson (23/4), Matt Wlliams Jr. (21/2) ja Donte Thomas (17/7).

Voitto oli KTP:lle kolmas peräkkäinen. Seuraavan kerran KTP matkustaa lauantaina Ura Basketin vieraaksi.

Kouvojen kausi jatkuu jo perjantaina, kun Karhu Basket saapuu Kouvolaan.

Ottelutilasto

 
26.9.2024 12:00 Erotuomarit

Ari Mikkola on Koripalloliiton ensimmäinen ammattierotuomari

Suomen Koripalloliitto on ottanut erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme tavoitetta saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle. Uudessa tehtävässä aloittaa Ari Mikkola.

17.9.2024 19:39 Mestarien liiga

BC Nokia taipui niukasti Mestarien liigan karsinnassa

Hallitseva Suomen mestari joutui takaa-ajaksi Bulgarian mestaria BC Rilski Sportistia vastaan. Loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi ja bulgarialaiset etenivät jatkoon 71–64-voitolla.

17.9.2024 08:06 Susijengi

Juho Nenosen pelaajaura päätökseen

Viimeisen kymmenen vuoden ajan Salon Vilpasta Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 37, lyö pelitossut naulaan. Nenonen ilmoitti päätöksestään tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa. Nenosen uran kruunut olivat kolme Suomen mestaruutta, kaksi cupin mestaruutta, kausi Argentiinassa sekä vuodet Susijengin kanssa.

12.9.2024 10:35 Korisliiga

BC Nokia nappasi Antti Kanervon riveihinsä

Mestarien liigan karsintoihin ja tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva hallitseva Suomen mestari BC Nokia on solminut sopimuksen Antti Kanervon, 35, kanssa.

11.9.2024 16:27 Suomalaiset ulkomailla

Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

10.9.2024 10:00 Korisliiga

Millpoint jatkaa Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppanina

Suomen Koripalloliitto ja mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttava Millpoint ovat solmineet jatkosopimuksen.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

Näytä lisää vastaavia