Korislehti Ribari 2/2021 julkaistu

21.11.2021 13:58 Korisalumnien toteuttama lehti on julkaistu verkossa ja tuhannen kappaleen painoksena. Sisältönä on taas rautaisannos koripalloa monesta eri näkökulmasta.

Koripallomuseoyhdistys ry:n ja korisalumnien yhdessä toteuttaman lehden tavoite on dokumentoida ja levittää olemassa olevaa koripallokulttuuria, sekä innostaa alumneja jakamaan kokemuksiaan ja kannustaa heitä aktiiviseen toimintaan lajin parissa.

Aiheina uusimmassa lehdessä on mm.:

  • Jenkkimuisteloita (Mikael Salmi)
  • Takamiespelaamisen evoluutio (Jarmo Laitinen)
  • Kansainvälisyys ja ryhmätyötaidot johtamisen keskiössä (Vesa Luhtanen)
  • Kuka minua on auttanut urallani (Sami Toiviainen)
  • Suomalaisen koripallon varhaishistoria (Juho Lauri)
  • Naiskoripallon nousu Tampereen alueella (Ilpo Rantanen)
  • ...ja paljon muuta.…

LUE RIBARI 2/2021 TÄSTÄ!


Lehti toteutetaan aina talkootyönä ja se syntyi alun perin useiden korisalumnien toiveesta kattamaan lopetetun Kori-lehden aiheuttamaa puutosta. Ribari ei kuitenkaan ole Kori-lehti vaan se pyrkii keskittymään enemmän aiempiin tapahtumiin tarinankerronnallisesti kuin tämän hetken Korisliigaan tai maajoukkueisiin liittyvään uutisointiin. Työryhmässä ovat olleet alusta saakka Hannu Ahonen (päätoimittaja), Pirta Mikkola (taittaja/graafikko), Timi Petersen ja Jari Toivonen.

Lehti on ilmainen ja sitä painetaan, jos työryhmä onnistuu keräämään riittävän määrän tukijoita. Joka tapauksessa lehti on saatavilla aina verkossa, joka mahdollistaa laajemman levityksen ja saavuttamisen. Ajoittain esitetään toiveita lehden postittamiselle, mutta vielä tähän ei ole löytynyt mekanismia, eikä rahoitusratkaisua. Tätä lehteä jaettiin kolmella Korisliigapaikkakunnalla, joissa työryhmäläisiä oli käymässä. Lisäksi painettua lehteä on vielä rajoitettu erä Susijengin ottelussa Kroatiaa vastaan.

- Lehden tekeminen syntyi 2019 täysin koristaustaisten ihmisten eli korisalumnien aloitteesta ja se on konkreettinen toiminto, joka on käynnistetty osana alumnitoiminnan kehittämistä. Työryhmän talkoolaiset ovat tehneet valtavan urakan joka lehden eteen. On ollut hienoa seurata, kuinka niin ikään vapaaehtoisina toimivat kirjoittajat ovat heittäytyneet hommiin ja tuottaneet laadukkaita juttuja lehteen suomalaisen koripallokulttuurin hyväksi. Lehti on vasta kaksi vuotta vanha, joten kehitysehdotuksia ja eri näkökulmia otetaan erittäin mielellään vastaan, kannustaa Jari Toivonen, joka on työryhmässä mukana Koripallomuseoyhdistys ry:n toiminnanjohtajana.

Lehden sisältö halutaan olevan monipuolinen ja koko Suomea käsittelevä. Mukaan toivotaankin niin lehden (printti ja/tai verkko) teosta kokemusta omaavia antamaan omaa ammattitaitoaan kuin myös kirjoittajia ympäri Suomen, miksei maailmaltakin. Lisäksi tukijat ovat tervetulleita mukaan!

Aiemmat lehdet voit lukea TÄÄLTÄ!


Yhteydenotot;

Jari Toivonen
jari.toivonen@koripallomuseo.fi
040 5708078

 
16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

Näytä lisää vastaavia