Sasu Salinista Susijengin uusi kapteeni

31.10.2022 11:22 Shawn Huffin seitsemän vuotta kestänyt valtakausi Susijengin kapteenina päättyi syyskuussa Prahan ja Berliinin historiallisiin EM-kisoihin. Susijengin uudeksi kapteeniksi on valittu joukkueen ikäpresidentti ja sen kokenein pelaaja, kuusien kansainvälisten arvokisojen veteraani Sasu Salin, 31.

"Innostuneena yritän johtaa joukkueen näitä ainutlaatuisia tilaisuuksia kohti ja olla tilanteen tasalla ja uuden tehtävänimikkeen arvoinen."

Kun edellinen susikapteeni Shawn Huff ilmoitti kesään 2022 lähtiessä pelaavansa viimeistä maajoukkuekesäänsä, Salin käynnisti Susijengin pukukopissa oman epävirallisen ”vaalikampanjansa” saadakseen kunnian kantaa kapteeninnauhaa seuraavana pelaajana.

Susijengin kerääntyessä viime kesän historialliset EM-kisat päättäneelle illalliselle Berliinissä nimitti päävalmentaja Lassi Tuovi Salinin uudeksi kapteeniksi. Valinta osoittautui yksimieliseksi.

- Kieltämättä en osannut ikinä ajatella, että Shawn ja Petsku jonain päivänä lopettaisivat, mutta niin vaan sekin päivä koitti. Kun kaverit ilmoittivat pelaavansa viimeistä maajoukkuekesäänsä, aloin ajatella, että ehkä mä voisin olla seuraava kapteeni ja tässä sitä ollaan, Sasu kuvailee.

Salin lupaa tuoda kapteenin asemassa oman persoonansa täysimittaisena Susijengin käyttöön, mutta uuden tehtävänimikkeen mukaisesti päivitetyssä muodossa.

- Luulen, että tuun olemaan ihan samanlainen tyyppi kuin aina ennenkin. Jokaisen pelaajan tietenkin täytyy olla muutenkin täsmälleen se kuin on. Samaan aikaan mulla on hyvät edeltäjät Shawnissa ja Hannossa (Möttölä), joiden tekemisistä kapteenina saan kiitollisena ottaa mallia seuraavien vuosien varalta.

”Yhtäkkiä olenkin joukkueen vanha pappa”

Salin breikkasi Susijengin miehistöön vasta 19 vuotta täyttäneenä nuorukaisena kesän 2010 MM-karsinnoissa ja on sittemmin tuonut kaukoheittopelinsä, pelisilmänsä ja dyykkaustaitonsa joukkueen käyttöön jo 127 miesten maaottelussa ja kuusissa arvokisoissa.

Espanjan liigaa jo vuosikaudet pelanneen helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatin kokemuksesta kertoo kaiken olennaisen se, että aktiivisista Susijengin pelaajista toiseksi eniten miesten maaotteluita hänen jälkeensä on pelannut Alexander Madsen, jolla on koossa 49 maaottelua – runsas kolmannes Salinin maaottelusaldosta.

- Aina sitä kuvittelee, että saa ikuisesti olla oma nuori itsensä, mutta ei kai sille mitään voi, että tulee vuosi vuodelta vanhemmaksi. Porukka on vaihtunut ympärillä ja yhtäkkiä olenkin joukkueen vanha pappa. Se on uusi rooli ja siihen pitää sopeutua, Salin nauraa.

Käsittämättömän tehokasta kautta Espanjan liigassa ja FIBA Mestareiden Liigassa niin tehoindeksillä kuin kolmen pisteen heittotarkkuuksillakin laskettuna kellottanut Salin saapuu kapteenin rooliin uudessa, innostavassa vaiheessa.

Susijengi varmisti viime kesänä ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena paikan ensi syksyn Aasian MM-kisoissa, eteni Berliinissä jatkoon EM-neljännesvälieristä päihittämällä Kroatian ja haastoi sittemmin Euroopan mestaruuden voittaneen Espanjan tasaväkiseen taistoon puolivälierissä ja ansaitsi oman lohkon vuoden 2025 EM-kotikisoihin.

- Kieltämättä kaikkea makeaa on tulossa lähivuosina. Kokemustakin alkaa olla jo monenlaisista kinkereistä, joten ihan kiva, että voin tarjota jotain joukkueelle silläkin saralla, Sasu myhäilee.

- Innostuneena yritän johtaa joukkueen näitä ainutlaatuisia tilaisuuksia kohti ja olla tilanteen tasalla ja uuden tehtävänimikkeen arvoinen.

Susijengi kohtaa marraskuun MM-jatkokarsintaikkunassa Saksan (Bamberg, perjantai 11.11.) ja Viron (Espoo Metro Areena, maanantai 14.11.). Liput Susijengin kotiotteluun Viroa vastaan ovat myynnissä täällä.

Henkilöt

 
17.9.2024 08:06 Susijengi

Juho Nenosen pelaajaura päätökseen

Viimeisen kymmenen vuoden ajan Salon Vilpasta Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 37, lyö pelitossut naulaan. Nenonen ilmoitti päätöksestään tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa. Nenosen uran kruunut olivat kolme Suomen mestaruutta, kaksi cupin mestaruutta, kausi Argentiinassa sekä vuodet Susijengin kanssa.

16.9.2024 14:34 Susijengi

Ville Tahvanainen Portugalin pääsarjaan

Ammattilaisuransa viime kaudella Islannin liigassa aloittanut Helsingin NMKY:n kasvatti Ville Tahvanainen, 193 cm ja 24 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Portugalin pääsarjaan CD Povoan joukkueeseen. Susijengissäkin yli kymmenen ottelua pelannut Tahvanainen on ensimmäinen suomalainen miespelaaja Portugalin pääsarjassa.

3.9.2024 14:24 Susijengi

Aatu Kivimäki Slovakian mestarin pelinrakentajaksi

Viimeiset kolme kautta Saksan Bundesliigaa ja Pro A:ta Tigers Tübingenin paidassa pelannut Karkkilan Urheilijoiden kasvatti Aatu Kivimäki, 186 cm ja 27 vuotta, siirtyy Slovakian hallitsevan mestarin Patrioti Levicen pelinrakentajaksi. Kivimäen sopimus kattaa sen osan kaudesta, jonka aikana Patrioti Levice pelaa europelejä.

1.9.2024 21:20 Susijengi

Daniel Dolencin ura jatkuu Romaniassa

Viime vuosina ulkomaiden ammattilaiskokemusta niin Ranskasta, Itävallasta kuin Liettuastakin kerännyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin sentteri Daniel Dolenc, 205 cm ja 31 vuotta, siirtyy ensi kaudeksi Romanian pääsarjaan. Dolencin uusi seura on suomalaisille jo parin vuoden takaa entuudestaan tuttu SCM Craiova.

27.8.2024 10:00 Susijengi

Susijengin EM-kotikisojen liput nyt myynnissä

Tampereella pelattavien koripallon EM-kisojen kotikisojen ensimmäisten lippu- ja matkapakettien julkinen myynti on käynnistynyt.

26.8.2024 15:46 Susijengi

Vuosi EM-kotikisoihin – lippu- ja matkapaketit Tampereelle yhdestä osoitteesta

Seitsemän vuotta siten Susijengi isännöi Helsingissä EM-kotikisoja, jotka jäivät historiaan viikon mittaisina hurmosbileinä. Tiistaina on tasan vuosi bileiden jatkumiseen Tampereella. Rajapyykin kunniaksi kotikisojen ensimmäisten lippu- ja matkapakettien julkinen myynti alkaa tiistaina klo 10:00.

19.8.2024 16:28 Pääjuttu

Susijengi astuu EM-kotikisoissa parketille klo 20.30 alkavissa iltapeleissä – lipunmyynnin aloitus lähenee

Susijengin pelien aikataulu EM-kotikisoissa 2025 on vahvistunut. Susijengi astelee parketille illan viimeisissä, klo 20.30 alkavissa otteluissa. Virallinen lipunmyynti alkaa tiistaina 27.8. eli tasan vuosi ennen kisojen alkua. 6. pelaajat pääsevät kuitenkin lippukaupoille jo ennen virallista lipunmyyntiä.

16.8.2024 09:56 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan miesten maailmanrankingissa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on julkaissut tuoreimman miesten maailmanrankinginsa. Valencian olympiakarsinnoissa semifinaaliin yltänyt Susijengi säilyttää uudessa rankingissa paitsi vuosi sitten saavuttamansa maailmanrankingin 20. sijan, myös Euroopan rankingin 13. sijan.

7.8.2024 20:19 Susijengi

Lauri Markkaselle monivuotinen jatkosopimus Utah Jazziin

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti ja kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilija Lauri Markkanen, 213 cm ja 27 vuotta, on odotetusti allekirjoittanut viisivuotisen jatkosopimuksen NBA-joukkueensa Utah Jazzin kanssa. Uusi sopimus pitää Susijengin kulmakiviin lukeutuvan Markkasen Salt Lake Cityssä kevääseen 2029.

3.8.2024 22:02 Susijengi

Joel Mäntysen kansainvälinen ura käyntiin Patrioti Levicessä

Korisliigan viime kausien kotimaisten pistetykkien parhaimmistoon lukeutuva kotkalaislähtöinen KTP:n kasvatti Joel Mäntynen, 199 cm ja 22 vuotta, on allekirjoittanut tulevaa kautta koskevan sopimuksen kolme edellistä Slovakian mestaruutta voittaneen ja FIBA:n Mestareiden Liigan karsintoihin osallistuvan Patrioti Levicen kanssa.

Näytä lisää vastaavia