Vuoden Korisalumnit palkittiin Gaalassa

29.11.2021 13:50 Vuoden 2021 Korisalumnit Jari Raitanen ja Satu Saarteinen ovat olleet alusta asti kehittämässä alumnitoimintaa Suomeen.

Korisalumnien Gaalassa lauantaina 13.11. julkistettiin Hall of Famereiden lisäksi vuoden Korisalumnit, jotka ovat Jari Raitanen ja Satu Saarteinen. Tänä vuonna kiertopalkinnolla palkitut kaksi alumnia ovat olleet suomalaisen koripallon alumnitoiminnan synnyttämisessä ja kehittämisessä alusta asti mukana.

- Olen otettu tästä huomionosoituksesta ja on kunnia olla "Jallu" Raitasen kanssa yhdessä valittuna. Itseäni erityisesti motivoi koripallon pariin tekemästäni vapaaehtoistyöstä juuri alumnitoiminta, joka on selvästi kehittynytkin tässä muutaman vuoden aikana. Ideoita on monilla ihmisillä paljon, kuten itsellänikin, mutta niistä on löydettävä toimivimmat, jotka resonoivat kentällä. Erityisesti varankeruu on keskiössä, sillä ilman resursseja toiminta ei voi kehittyä., kommentoi vuoden Korisalumni Satu Saarteinen.
 

Uuden toiminnan käynnistäminen on aina pitkä tie. Alumnilähtöisyys on ollut peruskivijalka, eli se, että toiminta syntyy vapaaehtoisten alumnien toteuttamana. Pikkuhiljaa alumnitoiminta on tullut tunnetummaksi ja kerännyt ihmisiä niin mentoriohjelman kuin vaikkapa Gaalan ja Ribari-lehden toteutuksen avuksi. Alumneja yhdistää halu antaa lajille takaisin ja paikallisuus ennen valtakunnallisuutta on osalle tärkeää.

- Alumnius on kaikille meille, ketkä olemme olleet lajin parissa hiukankin enemmän. Koripallo kulkee mukana hautaan asti yhdistäen ihmisiä, ja aina palataan jollain tavalla lajin pariin, vaikka sitten muistojen varassa. Iso kysymys on se, miten voimme luoda toiminnallisen ympäristön, johon ihminen haluaa kuulua ja sitoutua. Olen varma, että kaikki haluavat olla tavalla tai toisella mukana, kunhan löydämme tarpeeksi selkeän yhteisen nimittäjän. Se voi olla esimerkiksi paikalliselle ja alueelliselle tasolle levittäytyminen, jopa ennen valtakunnallista toimintaa. Ihmisiä selvästi sitouttaa kohdentaa voimavarojaan lähelle itseään ja itselle tärkeää toimintaa. Toivottavasti saamme rohkaistua ihmisiä ympäri Suomen mukaan kehittämään ja levittämään toimintaa., summaa Jari Raitanen ajatuksiaan alumnitoiminnasta.
 

Lue alumnitoiminnasta lisää ja liity sähköpostiryhmään TÄSTÄ.

Jos toiminta kiinnostaa - ota yhteyttä!

 
16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

Näytä lisää vastaavia